Makaron z czarnej fasoli doskonałym dodatkiem dania azjatyckiego
Makaron stanowi uniwersalny produkt spożywczy, który można dodać do sałatek, zup oraz innych dań głównych. Ciekawym produktem jest pełnowartościowy makaron z fasoli. Wyróżnia go zawartość dużej ilości białka, co ważne nie zawiera on w składzie glutenu. Może być spożywany przez osoby będące na diecie bezglutenowej. Z pewnością spożywając danie z tym makaronem można wyczuć inny, ciekawy smak, który na pewno na długo pozostanie w pamięci. Produkt świetnie smakuje na przykład z daniami azjatyckimi.
Z jakimi produktami najlepiej smakuje makaron z fasoli?
Makaron z czarnej fasoli gotuje się podobnie jak klasyczne nitki pszenne. Na opakowaniu jest zawarta informacja, w jaki sposób gotuje się takie danie. Organiczny makaron doskonale się łączy w daniach z pomidorami koktajlowymi, świeżą bazylią oraz serem białym bądź tofu. Jest to również doskonały dodatek do mięs i sosów na ich bazie. Produkt ten jest nie tylko świetnym źródłem białka, ale i również odżywczych węglowodanów. Mogą uwzględnić go w diecie sportowcy, osoby będące na diecie redukcyjnej jak i również osoby dbające o swoją linię i zdrowie.
Produkty bezglutenowe – smaczne i odżywcze
Makaron bezglutenowy z czarnej fasoli jest doskonałą propozycją kulinarną dla osób będących na diecie. Znak przekreślonego kłosa informuje o tym, że w produkcie nie ma nawet jednego grama glutenu. Do tego produktu można dodać oliwę z oliwek oraz świeże zioła. Nie tylko smak jest bardzo ciekawy makaronu ale również jego wygląd. Czarne nitki wzbudzają zainteresowanie i świetnie się komponują na talerzu. Można je dodać do:
- rosołu,
- sałatki,
- przystawki,
- zapiekanki.